Voor onze Diamantjes



Over ons, en hoe het begon.

Wij, Riet en Jan, willen ons graag aan jou voorstellen. Onze reis, die in 2018 begon, had een bijzonder doel. We delen ons verhaal met graag met jou.

Het werd een avontuur dat ons leven heeft verrijkt en een inspiratiebron was voor kinderen in India en Sri Lanka. Gewapend met een rugzak vol yoga-ideeën en een hart vol passie, deelden we onze visie voor een zorgzame planeet op spontane plekken zoals straathoeken, in huiselijke tuinen en kleurrijke klaslokalen. Deze ongebruikelijke plekken werden podia die zorgden voor een kleine revolutie. We spraken met de lokale kinderen over plastic troep!

Een gigantisch probleem voor ogen!

Op onze reizen zien we vaak hoe plastic afval de natuurlijke pracht van dorpen en idyllische stranden bederft. De stank van verbrand plastic, verzadigd met dioxines, vervangt de frisse zeebries. Zwerfafval belandt in de oceanen, waar het een droevig spoor trekt door het natuurlijk zeeleven en vissersgemeenschappen zijn slachtoffer door meer plastic dan vis in hun netten.

Maar wat doe je dan, als je geconfronteerd wordt met een gigantisch probleem? Precies, je roept de hulp in van de creatiefste denkers die er zijn: kinderen!

We besloten om kinderen te betrekken bij onze missie om de zeeën en idyllische stranden schoon te houden. Hoe? Door in te zetten op drie effectieve methoden: kinderyoga, een meeslepend verhaal en onze beste vriend Syriel, een mascotte die de nieuwsgierigheid van ieder kind wist te prikkelen.

Syriel, de vriendelijke walvis.

Om onze boodschap duidelijk over te brengen, introduceerden we "Syriel, de vriendelijke walvis", gemaakt van plastic afval en papier-maché. Syriel, de protagonist van ons verhaal, onderwees zowel kinderen als volwassenen over het belang van het beschermen van onze planeet.

Gemeenschapsbetrokkenheid.

Het was opvallend hoe een eenvoudig kinderyogalesje het gespreksonderwerp van de dag werd in "The Fisher Community". Jonge kinderen bleken in staat de negatieve gewoonten van vissers te beïnvloeden. Het terug in zee gooien van bijvangst, zoals plastic afval, werd door hun kinderen fel bekritiseerd. Dit zorgde voor een mentaliteitsverandering binnen de kleine gemeenschap. Voor ons was dit een sterk bewijs dat gemeenschapsbetrokkenheid en educatie een blijvende positieve verandering voor onze oceanen kunnen teweegbrengen.